Skjermbilde 2021-04-07 kl. 12.19.01

Selje, en god start på våren!

Vårens viktigste tre er seljen med sine seljeblomster som viser seg på bar kvist. For humledronninger og andre bier er det den viktigste næringskilden når de tar sine første flyturer etter en lang vinter bestående av proteinrikt pollen og styrkende nektar 💛🐝

Det er stor sammenheng mellom salix-blomster og mengder frukt og bær på høsten. Det hele handler om pollineringen som utføres av humler og bier, og at biene får en god start tidlig på våren for å bygge opp bolene/ kubene sine. Så et godt tips til de av dere som dyrker frukt og bær er å beholde seljetrærne og ikke hugge de ned, så vil det generere større avling.
Seljetrærne er særbu som betyr at de enten er hann eller hunnplante. Hannblomsten har både nektar og pollen mens hunnblomsten har bare nektar, men til gjengjeld har hun også mer nektar. Så neste gang dere ser et seljetre så tenk på hvor viktig det er for biene 🌳