Sted biepaviljong

Biepaviljongen

Her skal biepaviljongen stå – midt i havet av røsslyng og klokkelyng.

Biepaviljongen er en utendørs paviljong hvor vi skal ha stående 3 bikuber under tak beskyttet mot vær og vind. Den skal settes opp på vei opp mot Pyttane som er en mye brukt turløype her i Øygarden. Dette er en del av «Perler langs nordsjøløypa» som er et kunstprosjekt initiert av Øygarden kommune. Her kan folk komme og observere både honningbier og ville pollinatorer på nært hold (om de flytter inn) og lære mer om pollinatorene. Det har vært en lang og kronglete prosess, og nå ENDELIG skal vi lykkes med å få bygget paviljongen. Alt.til.bier som holder til på Østlandet skal bygge den og det aller beste er jo å finne en snekker som også har kunnskap om bier. Dette ser vi veldig frem til å få på plass. Biepaviljongen er det jeg kaller for en sensibel konstruksjon, sensitiv for biene, naturen og miljøet rundt. Materialene er valgt med tanke på biene, miljø og økosystem. Publikum inviteres inn i paviljongen og vil komme tett på biene, lukte bivoks og smake på honning. Værforholdene vil påvirke opplevelsen slik at hvert besøk er unikt. Går fremdriftsplanen som den skal (noe vi krysser fingrene for at det gjør) så skal alt stå klart i månedsskifte mai/juni.

 

Kunstnerisk idé: Ann Kristine Aanonsen/ Pollineringshagen

Arkitekt: Li-Cheng Chen

Snekker: Pawel Garczarek/ Alt.til.bier