Gartner Aanonsen

Presentasjon av meg og Pollineringshagen

Det er på tide å presentere meg selv og Pollineringshagen!

Mitt navn er Ann Kristine Aanonsen og det er jeg som driver Pollineringshagen.
I sommer flyttet jeg og familien til Ekerhovd i Øygarden kommune. Her skal vi bygge opp den fysiske Pollineringshagen, en skogshage med urter, blomster og spiselige vekster. Vi brenner for økologisk dyrkning fri for sprøytemidler, rikt jordliv og en mangfoldig hage full av arter som ville bier, insekter, frosker og fugleliv. Vi driver også med birøkt og formidling i forhold til pollinerende insekter, og skal sette i gang med oppal av planter som pollinerende insekter kan hente nektar og pollen fra. Jeg blir fort engasjert og er glad i prosjekter som gir mening. Familien er kjernen og drivkraften.
Jeg har en mastergrad i Kunst og har jobbet som kunstner siden 2007. Natur, botanikk og bier har spilt en viktig rolle i flere av verkene mine, så når jeg gikk videre med gartnerstudier føltes det helt naturlig. I mine øyne kan gartneren være en kreativ og skapende sjel også!
Jeg liker å eksperimentere og må stadig teste ut nye plantesorter; hvordan vokser de, gir de god avling og passer de godt i et vestlandsklima? Er det gamle kulturarvsorter er det helt topp. Ingen monokultur i min verden. Derimot elsker jeg samplanting; å studere former og farger opp mot hverandre, prøve ut nye kombinasjoner, blomster og grønnsaker sammen, trær og nyttevekster, nye strukturer og hele tiden få nye erfaringer.