Geranium

Mangfold i hagen – inviter pollinatorene inn

Pollinerende insekter er livsviktige i naturen vår.

Det er de som pollinerer blomstene og fører artene videre, og de som sørger for at vi mennesker får frukt, bær og grønnsaker. Får vi en mangfoldig hage vil det tiltrekke seg mange forskjellige pollinatorer.

Men hva skal man så eller plante for å tiltrekke seg pollinatorene? Alt av bærbusker er pollinatorene kjempeglad i. Det er noen som inneholder mer nektar enn andre, men både bjørnebær og bringebær har et høyt innehold. Sår man for eksempel hvitkløver vil det tiltrekke seg honningbier, og sår man rødkløver vil det tiltrekke seg humler. Har man nektarrike planter vil det tiltrekke seg sommerfugler.

I pollineringshagen har vi forskjellige urter og blomster som tiltrekker seg bier som blant annet muskatsalvie, timian, oregano, hestemynte, salvie, sommermalva, ringblomst, kjempeverbena og andre urter og ettårige blomster er på vei.